Over Bouman Processes - Bouman Processes

Bij Bouman Processes worden procesinstallaties ontwikkeld, geproduceerd en geïnstalleerd. Deze procesinstallaties verwerken gassen, vloeistoffen en vaste stoffen (poeders). Daarnaast heeft Bouman Proces Technologie de volgende activiteiten bij klanten:
– het installeren en monteren van procesinstallaties.
– het verrichten van dubbelwandig leidingwerk.
– het verrichten van gecertificeerd lassen (orbitaal).
– het prefabriceren van (delen van) procesinstallaties.
– het verrichten van technische bedrijfsverhuizingen.
– het verrichten van gepland onderhoud en revisie.

In de afgelopen jaren heeft Bouman Processes zich ontwikkeld tot een hoogwaardige strategische partner voor haar klanten. Klanten vragen Bouman Processes om vroegtijdig in het proces betrokken te zijn bij de ontwikkeling van oplossingen. Bouman Processes onderscheidt zich door haar positionering als totaalleverancier. Ze is in staat om oplossingen voor haar klanten te engineeren, ontwikkelen, produceren en te installeren.

Naast de verschuiving van onderhoud naar de bouw van nieuwe installaties, heeft Bouman Processes zich steeds meer gepositioneerd als een echte kennispartner op het gebied van montage op locatie. Niet elke installateur is in staat en heeft de benodigde licenties en certificeringen om de complexe systemen van Bouman Processes te installeren.

Ongeveer vijf jaar geleden is Bouman Processes gestart om, naast bovenstaande activiteiten, haar kennis en ervaring in te zetten om een eigen oplossing te ontwikkelen gericht op de recycling (hergebruik) van CO2.

“Steeds toenemende CO2-emissies vormen de belangrijkste oorzaak voor het opwarmen van de aarde, met desastreuze gevolgen voor het milieu maar ook voor de veiligheid in laag gelegen gebieden als de zeewaterspiegel stijgt. Met onze oplossingen is het mogelijk om een steentje bij te dragen aan een beter milieu.” Ewald Kosters, Bedrijfsleider Bouman Processes.