Bouman behaalt NEN-EN 1090 certificaat - Bouman Processes

Bouman Industries B.V. heeft in November 2016 het NEN-EN 1090-1 (uitvoeringsklasse EXC3) certificaat behaald. Het certificaat is verplicht, volgens de bouwproducten richtlijn eolc5yi. Alle dragende onderdelen van een staal en aluminium constructie moeten worden voorzien van een CE-markering volgens NEN-EN-1090. Met het behalen van het NEN-EN 1090 certificaat mag Bouman zelf CE aanbrengen op alle onderdelen van dragende staalconstructies. Een vereiste om CE-markering op deze producten te mogen aanbrengen is dat Bouman FPC (Factory Production Control) gecertificeerd is door een aangewezen instelling (Notified Body).Het certificaat is van grote waarde voor Bouman Industries, dat onder andere actief is als toeleverancier voor de hoogtechnologische maakindustrie. Tot op heden moest Bouman diverse werkzaamheden noodgedwongen uitbesteden, omdat het certificaat nog niet in bezit was.