Hoge ranking voor innovatie van Bouman - Bouman Processes

Donderdag 29 september 2016 presenteerde de Kamer van Koophandel, in samenwerking met De Financiële Telegraaf, voor de 11e keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft gerealiseerd. Bouman Proces Technologie B.V., onderdeel van Bouman Industries B.V., eindigde als 17e uit de 100 beste Nederlandse innovaties van 2016. Binnen de sector ‘procesindustrie’ werd Bouman Proces Technologie zelfs eerste met haar innovatieve CO2-recyclinginstallatie.

De jury gaf aan veel te verwachten van deze waardevolle bijdrage van Bouman Proces Technologie, waarmee energiecentrales voor de productie van energie uit afval niet alleen de uitstoot van CO2 verminderen, maar die tevens financieel zeer rendabel is. Ofwel winst voor het milieu én financieel gewin voor de klant.

Wilco van Wijck licht toe: “Na de succesvolle realisatie van de eerste CO2-recyclinginstallatie bij Twence (Hengelo), zijn we inmiddels door meerdere Europese energiecentrales benaderd. In de komende jaren zullen we alle zeilen moeten bijzetten om aan de groeiende vraag te voldoen. We zijn dringend op zoek naar nieuwe technisch geschoolde medewerkers, zoals chemisch technologen, met affiniteit in procestechnologie, die willen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze innovaties gericht op een schoner milieu.”

Lees hier verder voor het volledige verslag.